پشتیبانی فروش 1: 09158910345
پشتیبانی فروش 2: 09211578779
پشتیبانی فنی: 09151578779
آدرس: مشهد، خیابان سنایی، بین سنایی 1 و 3، پلاک 292، زنگ 3
پشتیبانی فروش: 09158910345
پشتیبانی فنی: 09151578779

باسلام ضمن تبریک سال نو؛ راستان کالا آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد. تلفن تماس جهت استعلام قیمت و موجودی محصول: 09158910345

راستان مگ

اتوماسیون صنعتی چیست؟

شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که با مهفوم اتوماسیون صنعتی آشنایی زیادی نداشته باشید. به طور کلی اتوماسیون صنعتی کنترل ماشین آلات و فرآیندهای مورد استفاده در صنایع مختلف توسط سیستم های مستقل از طریق استفاده از فناوری هایی مانند روباتیک و نرم افزارهای کامپیوتری است. صنایع برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌های مربوط به کارکنان، مزایا و سایر هزینه‌های مرتبط، اتوماسیون صنعتی را پیاده‌سازی می‌کنند و در عین حال دقت و انعطاف‌پذیری را افزایش می‌دهند.

تاریخچه اتوماسیون صنعتی

با انقلاب صنعتی، مکانیزاسیون به وجود آمد که کالاهای ارزان‌تر و فراوان‌تری را به ارمغان آورد. به طور کلی، فرآیندهای مکانیکی در صنایع سریع‌تر بود و مقادیر بیشتری کالا تولید می‌کرد، اما همچنان به کارگران ماهر نیاز داشت. ماشین‌ها نه تنها به اپراتور نیاز داشتند، بلکه در صورت بروز خطا، مواد را هدر می‌دهند، باعث مشکلات تولید و حتی آسیب رساندن به تجهیزات می‌شوند.

What is industrial automation n 2 1

نقش انقلاب برق

انقلاب برق در اواخر قرن نوزدهم نقطه عطفی در تاریخ اتوماسیون صنعتی بود. موتورهای الکتریکی به عنوان منبع تغذیه‌ی قابل اعتماد و کارآمد، جایگزین موتورهای بخار شدند و به طرز چشمگیری انعطاف‌پذیری و کنترل فرآیندهای صنعتی را افزایش دادند. این امر زمینه‌ساز توسعه سیستم‌های اتوماتیک پیچیده‌تر و ادغام اجزای مختلف در خطوط تولید شد.

ظهور پنوماتیک و هیدرولیک

در اوایل قرن بیستم، سیستم‌های پنوماتیک و هیدرولیک به عنوان مکمل موتورهای الکتریکی در اتوماسیون صنعتی مطرح شدند. این سیستم‌ها به دلیل قدرت، دقت و قابلیت اطمینان بالا، به طور گسترده‌ای در کاربردهایی مانند جابجایی مواد، ابزار دقیق و کنترل حرکت مورد استفاده قرار گرفتند.

What is industrial automation n 2 2

عصر ابزار دقیق و کنترل

پیشرفت در علم instrumentation and control در اواسط قرن بیستم، اتوماسیون صنعتی را به سطح جدیدی ارتقا داد. اختراعاتی مانند سنسورها، فرستنده‌ها، کنترلرها و سیستم‌های ثبت داده، امکان نظارت و کنترل دقیق‌تر پارامترهای فرآیند را فراهم کرد. این امر منجر به توسعه سیستم‌های اتوماتیک حلقه بسته شد که می‌توانستند به طور خودکار فرآیندها را تنظیم و بهینه کنند.

ظهور کامپیوترها و PLCها

در اواخر قرن بیستم، ظهور کامپیوترها و PLCها (کنترل‌کننده‌های منطقی قابل برنامه‌ریزی) انقلابی در اتوماسیون صنعتی ایجاد کرد. این ابزارها به دلیل قدرت پردازش و قابلیت برنامه‌ریزی بالا، امکان کنترل پیچیده‌تر فرآیندها، ادغام سیستم‌های مختلف و پیاده‌سازی الگوریتم‌های کنترلی پیشرفته را فراهم کردند.

دلیل استفاده از ماشین آلات اتوماسیون

قبلاً هدف از اتوماسیون افزایش بهره وری (از آنجایی که سیستم های خودکار می توانند 24 ساعت در روز کار کنند) و کاهش هزینه های مرتبط با اپراتورهای انسانی (یعنی دستمزدها و مزایا) بود. با این حال، امروزه تمرکز اتوماسیون به افزایش کیفیت و انعطاف‌پذیری در فرآیند تولید معطوف شده است. در صنعت خودرو، نصب پیستون در موتور به صورت دستی و با ضریب خطای 1-1.5 درصد انجام می شد. در حال حاضر این کار با استفاده از ماشین آلات خودکار با ضریب خطای 0.00001% انجام می شود.

مزایای اتوماسیون صنعتی

هزینه عملیاتی کمتر

اتوماسیون صنعتی هزینه های مراقبت های بهداشتی و مرخصی با حقوق و تعطیلات مرتبط با اپراتور انسانی را حذف می کند. علاوه بر این، اتوماسیون صنعتی به مزایای دیگر کارکنان مانند پاداش، پوشش بازنشستگی، و غیره نیاز ندارد. مهمتر از همه، اگرچه با هزینه اولیه بالا همراه است، اما باعث صرفه جویی در دستمزد ماهانه کارگران می شود که منجر به صرفه جویی در هزینه های قابل توجهی برای شرکت می شود. هزینه تعمیر و نگهداری مرتبط با ماشین آلات مورد استفاده برای اتوماسیون صنعتی کمتر است زیرا اغلب خراب نمی شوند. در صورت عدم موفقیت، فقط مهندسان کامپیوتر و تعمیر و نگهداری موظف به تعمیر آن هستند.

بهره وری بالا
اگرچه بسیاری از شرکت ها صدها کارگر تولیدی را برای حداکثر سه شیفت کاری استخدام می کنند تا کارخانه را برای حداکثر توان بکار گیرند، کارخانه همچنان به دلیل تعمیر و نگهداری و تعطیلات تعطیل است. اتوماسیون صنعتی با اجازه دادن به شرکت برای راه اندازی یک کارخانه تولیدی به مدت 24 ساعت شبانه روز، 7 روز هفته و 365 روز در سال، هدف شرکت را برآورده می کند. این امر منجر به بهبود قابل توجهی در بهره وری شرکت می شود.

کیفیت بالا
اتوماسیون خطای مرتبط با یک انسان را کاهش می دهد. علاوه بر این، بر خلاف انسان، ربات ها هیچ گونه خستگی را شامل نمی شوند، که منجر به تولید محصولات با کیفیت یکنواخت در زمان های مختلف می شود.

انعطاف پذیری بالا
افزودن یک کار جدید در خط مونتاژ نیازمند آموزش با اپراتور انسانی است، با این حال، ربات ها را می توان برای انجام هر کاری برنامه ریزی کرد. این باعث می شود فرآیند تولید انعطاف پذیرتر شود.

دقت اطلاعات بالا
افزودن جمع‌آوری خودکار داده‌ها می‌تواند به شما امکان جمع‌آوری اطلاعات کلیدی تولید، بهبود دقت داده‌ها و کاهش هزینه‌های جمع‌آوری داده‌ها را بدهد. این حقایق را در اختیار شما قرار می دهد تا در مورد کاهش ضایعات و بهبود فرآیندهای خود تصمیم درستی بگیرید.

ایمنی بالا
اتوماسیون صنعتی می‌تواند خط تولید را با استفاده از روبات‌ها برای مدیریت شرایط خطرناک، ایمن کند.\

تاثیر اتوماسیون صنعتی بر جامعه

اتوماسیون صنعتی تاثیر عمیقی بر جامعه داشته است. این امر منجر به افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها، بهبود کیفیت محصولات و افزایش ایمنی در محیط کار شده است. با این حال، اتوماسیون صنعتی چالش‌هایی را نیز به وجود آورده است، از جمله جابجایی شغلی و نگرانی‌های مربوط به امنیت شغلی.

What is industrial automation n 2 3

درباره اتوماسیون صنعتی بیشتر بخوانید…

با ورود اتوماسیون، حلقه های کنترلی به عملکرد ماشین اضافه شد. اینها می توانند حلقه های کنترل باز باشند که اجازه ورود انسان را می دهند یا حلقه های بسته که کاملاً خودکار هستند. سیستم های کنترل صنعتی (ICS) امکان نظارت و کنترل را به صورت محلی و از راه دور فراهم می کند. با این مکانیسم های کنترلی پیشرفته، صنایع می توانند 24 ساعت شبانه روز کار کنند. بهره وری افزایش یافته، خطاها کاهش یافته و کیفیت بهبود یافته است. با این حال، اتوماسیون تأثیر منفی نیز دارد، از جمله هزینه های اولیه بالا، کاهش اشتغال کارگران و حذف برخی از نظارت های اخلاقی انسانی. همانطور که اتوماسیون همچنان به پیشرفت و محبوبیت در صنایع جدید ادامه می دهد، ممکن است شاهد افزایش این رویدادها باشیم. با تشکر از اینکه تا آخر این مقاله با ما همراه بودید و می توانید نظرات خود را با ما در بخش کامنت ها به اشتراک بزارید.

جمع بندی

در این مقاله کوشیدیم به این پرسش‌ها پاسخ دهیم که اتوماسیون صنعتی چیست، چه مزایا و اهدافی دارد و چه تجهیزاتی برای پیاده‌سازی اتوماسیون صنعتی در شرکت‌ها و صنایع مختلف نیاز است. امیدواریم با مطالعه نکات و آموزه‌های این مقاله، درک کاملی از مفهوم و کاربرد اتوماسیون صنعتی کسب کرده باشید.

در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره در زمینه اتوماسیون صنعتی دارد و می‌خواهید این فناوری را در سازمان خود پیاده‌سازی کنید، پیشنهاد می‌شود که از متخصصان و افرادی که تخصص و تجربه کافی در این زمینه را دارند، کمک بگیرید. همچنین برای خرید تجهیزات اتوماسیون صنعتی، از شرکت‌ها و فروشگاه‌های معتبری خرید کنید که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنند و سابقه درخشانی در این عرصه دارند.

مجموعه راستان کالا، مجموعه‌ای از متخصصان حوزه اتوماسیون صنعتی را در کنار خود دارد و به کمک این افراد در زمینه مشاوره، آموزش، فروش و اجرای پروژه‌های اتوماسیون صنعتی فعالیت می‌کند. به علاوه این مجموعه، کلیه تجهیزات اتوماسیون صنعتی را با کیفیت بالا و قیمت منصفانه و مقرون به صرفه در وب‌سایت خود عرضه کرده است تا افراد بتوانند به صورت آنلاین سفارش خود را ثبت کنند. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد مجموعه راستان کالا و خرید تجهیزات اتوماسیون صنعتی، کافی است به وب‌سایت rastankala.com مراجعه کنید. همچنین برای دریافت مشاوره در این زمینه می‌توانید با شماره 09158910345 یا 09151578779 تماس بگیرید.

سوالات متداول

تاریخچه اتوماسیون صنعتی چیست؟ با انقلاب صنعتی، مکانیزاسیون به وجود آمد که کالاهای ارزان‌تر و فراوان‌تری را به ارمغان آورد. به طور کلی، فرآیندهای مکانیکی در صنایع سریع‌تر بود و مقادیر بیشتری کالا تولید می‌کر
مزایای اتوماسیون صنعتی چیست؟ هزینه عملیاتی کمتر، بهتره وری بالا، کیفیت بالا، انعطاف پذیری بالا، دقت اطلاعات بالا، ایمنی بالا

 

ٖ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.