کارشناس فروش ۱: 09151578779
کارشناس فروش ۲: 09158910345
پشتیبانی فنی: 09211578779
آدرس: مشهد، خیابان سنایی، بین سنایی 1 و 3، پلاک 292، زنگ 3
کارشناس فروش ۱: 09151578779
کارشناس فروش ۲: 09158910345

باسلام ضمن تبریک سال نو؛ راستان کالا آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد. تلفن تماس جهت استعلام قیمت و موجودی محصول: 09158910345

راستان مگ

اینورتر چیست؟ آشنایی با اینورتر و انواع آن

اینورتر یا درایو طبق تعریف الکترونیک مبدلی است که جریان الکتریسیته 💥 را از حالت مستقیم dc به حالت متناوب ac تبدیل می کند، راه اندازی الکتروموتورها روشهای مختلفی دارد که برترین آنها از طریق اینورتر است هرچند این روش نیز همانند دیگر روش ها دارای مزایا و معایبی است، اما بیان این نکته حائز اهمیت است چرا که به تایید متخصصین این حوزه، راه اندازی الکتروموتور از طریق اینورتر جزو بهترین روش های حال حاضر در سراسر دنیا است. به طوری که در کنار مصارف صنعتی برای مصارف خانگی، باغی و… نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

اینورتر با نام های متفاوت و دیگری مثل درایو کنترل دور یا کنترل سرعت متغیر، درایو AC، اینورتر تکفاز، اینورتر سه فاز، درایو فرکانس متغیر، درایو ولتاژ متغیر هم دارد. این دستگاه الکترونیکی در سال‌های اخیر به جهت مزایای مهمش استفاده از آن در صنایع مختلف استفاده می شود و به میزان محبوبیت و کاربرد آن روز به روز افزوده می شود.

what is an inverter 1 2

لیست قیمت اینورتر

برای دریافت قیمت اینورتر می توانید با تیم فروش ما در تماس باشید (09158910345)

اینورتر در چه دستگاه هایی کاربرد دارد؟

  • اینورتر های بوستر پمپ
  • اینورتر های جرثقیل
  • اینورتر های پمپ آب
  • اینورتر فن
  • اینورتر کمپرسور
  • اینورتر نوار نقاله
  • اینورتر آسانسور
  • اینورتر بالابر

مزایای اینورتر در الکترو موتور

اینورتر در استفاده از الکترو موتور ها نقش های متفاوتی دارند از جمله اینکه می توانند موتور را به صورت ایمن و بدون آسیب رساندن به آن راه اندازی کنند. کاربرد دیگر آن است که با تغییر فرکانس موتور این امکان را به کاربر می دهند که دور موتور را کنترل کنند.

در سراسر دنیا اختلاف بسیار زیادی بر سر بهینه نمودن راه اندازی الکتروموتور وجود دارد. جالب تر این که بیشترین میزان مصرف برق در دنیا توسط الکتروموتور هاست و از آنجایی که بهترین روش راه اندازی موتورها توسط اینورتر است ، لذا یکی ازبزرگ ترین تجارت های پرسود در دنیا تجارت درایوهای ac یا اینورتر است. تا به حال دقت کرده اید در اطراف شما چه وسایلی از الکترو موتور ها استفاده می کنند؟😉 نکته فوق العاده مهم این است که سریع ترین راه ، مطمئن ترین راه و بهترین راه برای راه اندازی الکتروموتور ها استفاده از درایو های AC یا اینورتر می باشد.

product photo invderter invt 2024 1 1

جایگاه اینورتر در اتوماسیون

مکانیزه نمودن تجهیزات در جهت افزایش بهره وری مطابق با استانداردهای جهانی و بین‌المللی را اتوماسیون می نامند. اتوماسیون یک قالب کلی است که برای تجهیزات مختلف با کاربردهای متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد.

به عنوان مثال در سیستمهای اداری جهت مکانیزه نمودن از اتوماسیون اداری استفاده می گردد و برای سیستم های صنعتی از اتوماسیون صنعتی استفاده می شود.

از جمله تجهیزاتی که در اتوماسیون صنعتی زیاد استفاده می گردد, اینورتر است. اینور تر از دستگاه های مربوط به تجهیزات کنترلی است. کالای اتوماسیون بازه متنوعی از تجهیزات را شامل می شود که متناسب با همان تجهیزات, اتوماسیون صورت می گیرد.

قیمت اینورتر صنعتی

اینورتر انواع مختلفی دارد که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت اما به طور کلی قیمت اینورتر بر اساس موارد زیر متغیر می باشند پس در خرید اینورتر صنعتی باید به چند پارامتر مهم زیر اشاره کرد 👀

  • تغذیه ورودی
  • توان
  • کاربری
  • برند و مدل
  • امکانات
  • حداکثر فرکانس کاری
  • مد های کنترلی
  • میزان نفوذ در برابر شرایط محیطی

بیشتر موارد بالا در پلاک اینورتر ذکر شده است که شما با مشاهده آن می توانید ببینید درایو مورد نظر شما چه ویژگی هایی دارند، برخی این موارد از آن جهت مهم هستند که باید درایو با موتور هماهنگی داشته باشند تا در عملکرد آنها تداخلی به وجود نیاید.

تصویر زیر نمونه پلاک یک اینورتر است که می توانید ببینید چه مواردی در آن درج شده است:

Inverter license plate sample 3

 

Inverter license plate sample

Inverter license plate sample 2

توان اینورتر

یکی از مهمترین فاکتور ها در انتخاب و خرید اینورتر های صنعتی بازار، توان آن می باشد که روی پلاک درایو موتور ها هم به صورت کیلو وات و هم گاهی به صورت اسب بخار می آید. برای عملکرد بهتر می توانید از توان مصرفی خود یک رنج بالاتر در نظر بگیرید تا بدون مشکل بتوانید از درایو خود استفاده کنید، این از آن جهت است که امکان دارد در آینده میزان بار روی اینورتر و موتور شما افزایش پیدا کند در آن صورت دیگر نگرانی از بابت عملکرد اینورتر نخواهید داشت.

بیشتر بخوانید: محاسبه گر آنلاین کیلووات و اسب بخار

هر 3 کیلووات معادل 4 اسب می باشد. پرکاربرد ترین توان ها عبارتند از:

  • نیم اسب = 0.37 کیلووات
  • 1 اسب = 0.75 کیلووات
  • 1.5 اسب = 1.1 کیلووات
  • 2 اسب = 1.5 کیلووات
  • 3 اسب = 2.2 کیلووات
  • 7.5 اسب = 5.5 کیلووات
  • 10 اسب = 7.5 کیلووات
  • 20 اسب = 15 کیلووات
  • 100 اسب = 75 کیلووات
  • 200 اسب = 150 کیلووات
  • 300 اسب  = 220 کیلووات

درایو ها از لحاظ استفاده و کاربری به دسته های زیر تقسیم بندی میشوند:

انوع اینورتر کاربرد
اینورتر سبک کار این نوع اینورتر بیشتر برای کاربرد های فن و پمپ مورد استفاده قرار می گیرد که بسیار ساده است و قیمت پایینی هم دارد. در این نوع درایور معمولا فقط مد کاری V/f (مد نسبت ثابت ولتاژ بر فرکانس) در دسترس می باشد.

اگر به دنبال درایور ارزان هستید، قیمت اینورتر ها با کارایی سبک بسیار مناسب است.

از این نوع درایو به عنوان اینورتر پمپ آب خانگی هم می توانید استفاده کنید.

اینورتر استاندارد یا نیمه سنگین از درایو های نیمه سنگین در نوار نقاله، دستگاه های تزریق پلاستیک، ماشین آلات بسته بندی و… استفاده کنید.

این درایور ها در صنعت بسیار پرکاربرد هستند.

اینورتر سنگین کار اینورتر های سنگین کار قیمت بالاتری دارند و در پروژه هایی که نیاز به گشتاور و یا سرعت های خیلی بالا مثل دستگاه های پرس و اسپیندل موتور ها مورد استفاده قرار میگیرند.

این نوع از درایور ها به درایور قوی یا سنگین هم معروف می باشند.

اینورتر آسانسور درایو آسانسور دارای پارامتر هایی است که کنترل حرکت موتور را به بهترین شکل امکان پذیر می کند و پارامترهای متنوعی برای تنظیم حرکت آسانسور دارد.
اینورتر بوستر پمپ بوستر پمپ ها در خانه های مسکونی و هتل ها که تعداد کاربر ها متغیر است، مورد استفاده هستند. در این نوع کاربرد، هم می توانید با فقط یک اینورتر، بوستر پمپ را به خوبی کنترل نمایید و هم بسیاری از سیستم های کنترلی اضافی را حذف نمایید.

inverter and electro motor

برند اینورتر

انتخاب برند اینورتر جزو مهم ترین نکاتی است که در خرید اینورتر باید دقت کرد به دلیل اینکه هر برند دارای ویژگی ها و کیفیت مختلفی هستند. برند های موجود در بازار ایران به شرح ذیل می باشند:

اینورتر چینی: اینورتر INVT ، اینوت ، زست درایو

اینورتر ایرانی: اینورتر یونیک استنسون ، اینورتر Parto Sanat , پرتو صنعت ، اینورتر پنتاکس PENTAX

تایوانی: اینورتر دلتا DELTA ، اینورتر تکو TECO

اروپایی: اینورتر زیمنس SIEMENS ، دانفوس DANFOSS

کره ای: اینورتر ADT-iMASTER , آی مستر ، اینورتر LS ال اس

ژاپنی: اینورتر امرن OMRON ، اینورتر YASKAWA , یاسکاوا

امکانات درایو ها

امکانات درایو ها بسیار در خرید تاثیر گذار هستند. برخی آپشن های موثر در قیمت درایور عبارتند از:

  • کی پد جدا شونده: این نوع درایو ها را می توان در تابلو قرار داد و کی پد (نمایشگر) آن را روی درب تابلو نصب نمود.
  • شبکه ارتباطی: از شبکه هایی که امروزه تقریبا روی تمامی درایو های موجود در بازار یافت می شود، مدباس می باشد. سرعت معقول در کنار قیمت و آسانی باعث گسترش آن در صنعت شده است.
  • ورودی پالس سرعت بالا: این پارامتر به شما این امکان را می دهد که سرعت، گشتاور، جریان و بسیاری از پارامتر های موتور را با دقتی بالا کنترل کنید. همچنین می توان برای سنکرون کردن دو درایور نیز از این آپشن کمک گرفت.
  • کنترل کننده PID: از مهمترین کنترل کننده های دما، رطوبت، فشار و… در صنعت می توان به PID اشاره کرد که امروزه بسیار مورد توجه می باشد. در نمودار پایین دور موتور با درخواست درایو یکباره از 1000 به 1500 تغییر نیافته و در خروجی به وسیله کنترلر PID ما به جای خروجی قرمز، خروجی سبز رنگ را مشاهده کرده ایم. در این صورت راندمان و کارکرد بسیار بهتری خواهیم داشت.
  • قابلیت اتصال انکودر: میتوان با کمک گرفتن از یک انکودر مناسب و حلقه بسته کردن سیستم با درایو موتور ac، کنترل موقعیت نمود.
  • PLC داخلی: زمان هایی که نیاز به انجام محاسباتی ساده روی فانکشن های درایور موتور داریم، می توان بجای قرار دادن PLC از این نوع درایو موتور AC استفاده نمود و هزینه تمام شده پروژه را به خوبی کاهش داد.
  • و…

کی پد و نمایشگر اینورتر

انواع اینورتر

درایو الکتروموتور ها از نظر نوع ولتاژ تغذیه، به سه دسته کلی زیر تقسیم می شوند:

  • اینورتر سه فاز به سه فاز
  • اینورتر تک فاز به سه فاز
  • اینورتر تک فاز به تکفاز

اینورتر سه فاز به سه فاز

هر کجا که موتور سه فاز داشته باشیم، باید از درایو سه فاز استفاده کنیم. اینورتر سه فاز به سه فاز در گستره وسیعی از کاربری ها مورد استفاده قرار میگیرند؛ در کاربرد های عمومی و صنعتی سبک می توان، اینورتر 3 فاز را در مصارف مرتبط با موتور ها و دینام های با توان حداکثر 15 کیلووات و در انواع پمپ ها و فن ها به کار برد.

اینورتر تک فاز به سه فاز

در این روش درایو یا همان اینورتر در ورودی خود برق تک فاز 220 ولت دریافت می کند. این دستگاه در خروجی برق را به صورت سه فاز با همان ولتاژ تحویل می دهد. استفاده از این روش مزایای بسیار زیادی از نظر فنی و اقتصادی دارد که یکی از آن ها عدم ایجاد محدودیت های بزرگ در توان و گشتاور موتور است.

اینورتر تک فاز به تک فاز

در اینورتر تکفاز برق ورودی از نوع تکفاز با ولتاژ 220 بوده و خروجی آن سه فاز 220 ولت است در نتیجه شما را قادر می‌سازد تا انواع الکتروموتور‌ سه فاز 220 ولت را در مکان‌هایی که به برق سه فاز دسترسی ندارید راه اندازی و کنترل کنید.

نکات مهم در انتخاب اینورتر

یکی از مهمترین موارد در انتخاب اینورتر بررسی مشخصات موتور است. پلاک انتهای موتور می تواند نشان دهنده نیازهای یک الکتروموتور باشد که باید بر همان اساس درایو مربوطه نصب شود. توان و ولتاژ موتور از جمله اصلی ترین پارامترها برای انتخاب اینورتر مناسب است.

برق ورودی

نوع ولتاژ و برق ورودی برای اینورتر از دیگر موارد مهم در انتخاب درایو برای خرید اینورتر است. برق ورودی اینورتر نصب شده به موتور می تواند 220 ولت تکفاز یا 380 ولت سه فاز یا غیره باشد که باید مشخص گردد.

نوع بار

بطور کلی دو نوع بار داریم که به موتور متصل میگردد. اولی بارهای با گشتاور متغیر و دومی بارهای با گشتاور ثابت. در زمان انتخاب و خرید اینورتر، باید بدانیم که چه نوع باری قرار است به موتور اعمال گردد. در بارهای گشتاور متغیر، گشتاور با سرعت در ارتباط است، مانند پمپ و فن و در بارهای گشتاور ثابت، سرعت مستقل از گشتاور است، مانند آسانسور و جرثقیل.

فرکانس موتور

سومین معیار مهم در انتخاب و خرید اینورتر، فرکانس موتور است.به عنوان مثال موتورهای اسپیندل 600 هرتز با اینورترهای 200 هرتز کار نمی کنند و در صورتی که این اتصال انجام شود قطع به یقین  موتور خواهد سوخت.

ولتاژ موتور

برای انتخاب اینورتر مناسب برای موتور، ولتاژ کاری موتور، چهارمین معیار اساسی به شمار می رود. به این نکته باید توجه نمود که میزان ولتاژ در خروجی اینورتر برابر است با حداقل صفر ولت الی میزان ولتاژ در ورودی اینورتر. به عنوان مثال ولتاژ 220 ولت در ورودی اینورتر تکفاز، در خروجی صفر ولت الی 220 ولت سه فاز خواهد بود.

از دیگر موارد مهم در انتخاب و خرید اینورتر مناسب برای موتور، ارتفاع از سطح دریاست. اینورترها به صورت عموم و استاندارد بطور معمول در ارتفاع هزار متر از سطح دریا ساخته میشوند. لذا عکس العمل اینورترها در مکانهای مختلف، متفاوت خواهد بود که باید متناسب با همان مکان، انتخاب و خرید اینورتر انجام گردد.

درجه حفاظت (ip)

درجه حفاظت یکی دیگر از مواردی است که کمتر کسی به آن توجه می کند. درایوهای کنترل دور در IP های مختلف ساخته می شوند، انتخاب و خرید اینورتر باید متناسب با میزان آلودگی و رطوبت مکان مورد نظر و IP مناسب انجام گردد. خرید اینورتر با IP=20 به هیچ عنوان مناسب محیط های دارای قطرات ریز آب و گرد و غبار بالا نیست.

Product Category inverter

استفاده از اینورتر مزایا و معایبی دارد که به چند نمونه از آن اشاره می شود:

  • اینورتر در زمان راه اندازی و توقف موتور با یک شیب ملایم میباشد که از ایجاد جریان هجومی (inrush current ) بالا در شبکه و همچنین لگد زدن موتور جلوگیری مینماید و باعث افزایش طول عمر الکتروموتور می شود که بسیار عالیست.
  • اینورتر گشتاور راه اندازی پایین ندارد به عبارت دیگردر دورهای پایین می توان گشتاور بالا یا قدرت حرکتی بالا لحاظ نمود که یک مزیت بسیار عالی است.
  • برای چپگرد و راستگرد نمودن الکتروموتور دیگر نیازی به کنتاکتور نمی باشد، یعنی کنتاکتورهای چپگرد و راستگرد با وجود اینورتر در مدار عملاً حذف می شوند.
  • کاهش میزان مصرف انرژی (برق).
  • اینورتر برای استفاده در هر کاربردی دارای اپلیکیشن جداگانه و تنظیمات مربوط به همان نوع مصرف است.
  • در راه اندازی موتور با اینورتر هیچ نوع بانک خازنی نیاز نمیباشد.
  • در صورت انتخاب درست تنظیمات برای اینورتر متناسب، دستگاه مورد نظر حفاظت می‌کند و دیگر نیازی به وسایل حفاظتی جانبی نمی باشد و باعث کاهش هزینه جانبی میشود.
  • در این روش توان راکتیو تقریبا نزدیک به صفر است یعنی COS (∅) به یک نزدیک می شود.
  • اعمال فرکانس بالاتر از فرکانس نامی موتور توسط اینورتر. در واقع توسط اینورتر می توان فرکانس بالاتر از فرکانس برق شهر را ایجاد نمود. به عنوان مثال اینورتر هایی وجود دارند که فرکانس خروجی آنها حتی به 2.5HZ می رسند. یکی از کاربردهایی که با فرکانس برق شهر قابلیت راه اندازی ندارند، اسپیندل است در حالیکه همان اسپیندل با اینورتر به راحتی راه اندازی می شود.

معایب اینورتر

  • قیمت خرید و هزینه بالای اینورتر
  • ایجاد هارمونیک در شبکه برق به جهت سوئیچ قطعات
  • خروجی اینورتر سینوسی کامل نیست واز نوع PWM است که باعث ایجاد تلفات در موتور میشود.

مزایای استفاده از اینورتر در الکترو موتور ها چیست؟

از بهترین مزایای استفاده از اینوترها در الکترو موتور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. مهم‌ترین کارایی اینورتر، تنظیم سرعت موتور (کنترل دور) است.
2. تغییر جهت دور موتور بدون نیاز به کنتاکتور
3. روشن و خاموش نمودن موتور بدون نیاز به قطع و وصل برق اصلی.
4. راه‌اندازی نرم موتور بدون هیچ‌گونه ضربه به قسمت‌های مکانیکی مثل کوپلینگ ها، گیربکس صنعتی ‌ها، تسمه ‌ها و زنجیرها که باعث افزایش طول عمر مفید موتور خواهد شد.
5. حفاظت موتور در مقابل افزایش ولتاژ و جلوگیری از آسیب موتور.
6. حفاظت موتور در برابر اضافه‌بار که در این صورت در صورت افزایش بار موتور از حد معمول، پیغام اضافه‌بار نمایش داده خواهد شد.
7. جلوگیری از گرم شدن و درنهایت سوختن موتور در کاربردهای روشن و خاموش کردن موتور به‌صورت چپ‌گرد و راست‌گرد به‌صورت مداوم.
8. کنترل و کاهش جریان ورودی موتور در هنگام شروع به کار موتور
9. امکان راه‌اندازی موتورهای 3 فاز تا توان 7.5 اسب با برق خانگی و تکفاز.
10. قابلیت داشتن دورهای مختلف به‌صورت حافظه‌ای.

تعمیر اینورتر

شما می توانید برای تعمیر اینورتر خود با واحد تعمیرات شرکت مهندسی راستان تماس گرفته و مشاوره دریافت نمایید. گاها پیش آمده که تعمیرات درایو و اینورترها با مشاوره تلفنی قابل رفع هستند و نیازی به ارسال کالا به محل نصب نیست.

سوالات متداول

اینورتر صنعتی چیست؟ اینورتر صنعتی ، مبدل برق دستگاه الکترونیکی می‌باشد. این دستگاه جریان مستقیم DC را به جریان متناوب AC تبدیل می‌کند.
لیست قیمت اینورتر برای دریافت قیمت اینورترها می توانید با تیم فروش ما در تماس باشید (09158910345)

 

ٖ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.