به الکترو موتوری که در مدارات الکتریکی در کنار یکدگیر قرار گرفته می شوند سرو موتور می گویند. همچنین الکترو موتورها دارای شفت هستند، که وظیفه شفتها ارائه گزارش تجهیزات الکترونیکی به الکترو موتور است. کاربرد سروو موتور چیست؟ در چه جاهایی می توان از سروو موتور استفاده کرد؟ با ما همراه باشید…
کاربرد سرو موتور چیست؟
یکی از کاربرد های سروو موتور بکار گیری سیستمهای کنترل فیدبک در دستگاههای مختلفی همچون CNC : ،سنگ، چوب، فلز و فوم هست. میزان لختی یا اینرسی در سرو موتورها بسیار پایین است و همین امر سبب میگردد تا سرعت موتورها بیشتر شود، عموما قطر این موتورها کم اما طول بیشتری را دارا هستند.
عموما سرو موتورها در فضاهایی که الکترو موتورها کاربرد دارند استفاده میگردند یا به عبارتی دیگر هر جایی که بتوانیم از الکترو موتورها استفاده کنیم از سرو موتورها نیز میتوان استفاده نمود.
توجه داشته باشید میزان قیمت سروو موتور باتوجه به کارایی آنها متغیر است و هرچه دارای کاربردهای بیشتر باشند به تبع قیمت آنها افزایش پیدا میکند، به همین علت سرو موتورها در فضاهایی استفاده میشوند که از موتورهای معمولی نمیتوان استفاده کرد زیرا به سرعت و دقت بالاتری نیاز است.
لازم به ذکر است سرو موتورها سرعت بالایی را دارا هستند و همچنین از دقت بالایی برخوردار میباشند. کاربرد های سرو موتورها عبارتاند از:
- پرینترهای سه بعدی
- دستگاههای CNC
- هدایت و کنترل رباتهای صنعتی
- صنایع ریسندگی و دستگاههای دوخت پیشرفته
- دربهای اتوماتیک پیشرفته
- ردیابهای ماهواره
- مسلسلهای هوایی
- دستگاههای تزریق پلاستیک
اجزای تشکیل دهنده سروو موتور چیست؟
سرو موتورها از قسمت های مختلفی تشکیل شده اند که به مجموع موتور ،اینکدر ، درایو ( اینورتر ) و… سرو موتور گفته می شود.برای درک بهتر می تواند گفت اجزائ سرو موتور عبارتند از:
- موتور : موتور در سرو موتورها یه موتور معمولی است که وظیفه حرکت و یا به نوعی قسمت مکانیکی و اصلی را در سرو موتورها بر عهده دارد.
- اینکدر: در انتهای موتور قطعه ای قرار دارد که به آن کوپل شده است و وظیفه موقعیت یابی موتور را برعهده دارد که به اصطلاح به آن اینکدر ( انکدر) گفته می شود.اینکدر یک سنسور است که موقعیت موتور را به صورت دقیق به درایو فیدبک می دهد که موتور در چه ناحیه ای قرار دارد.
- درایو : اینورتر و یا درایو قسمت فرمان و یا مغز متفکر و قابل برنامه ریزی سرو موتورها را برعهده دارد که با فیدبک گرفتن از اینکدر و دریافت موقعیت دقیق موتور فرمان و دستورات مورد نیاز را به موتور صادر می کند.
- کابل اینکدر: کابل های اینکدر وظیفه انتقال موقیعیت موتور را از اینکدر به درایو بر عهده دارند و به صورت پیش فرض متراژ این کابل 5 متر می باشد و این متراژ می تواند با درخواست شما به 10 متر و 15 متر نیز ارتقاء پیدا کند.
- کانکتورها : این اتصالات وظیفه محکم کردن و وصل کردن کابل ها را به موتور و درایو ها رو به عهده دارند.
ساختار سروو موتور به چه صورت است؟
سرو موتورها به بخش مختلفی تقسیمبندی میگردند. بخش اول از نظر مکانیکی و بخش دوم از نظر الکتریکی است. در بخش مکانیکی به سه دسته تقسیم میشوند که عبارتاند از:
- خطی
- دورانی
- ترکیبی
- خطی: در سرو موتورهای خطی، موتور و استاتور به صورت خطی بر روی یکدیگر نصب میگردند همچنین در این نوع هیچ گونه حرکت دورانی مشاهده نمیشود.
- دورانی: حرکت این دستگاه به صورت دورانی است که اصولا این حرکات به وسیله پیچ و مهرهها انجام میگردد و این دستگاه حرکت خطی را به حرکت دورانی میتواند تبدیل کند.
- ترکیبی: سرو موتورها عموما از موتور خطی قابل کنترل تشکیل شدهاند که دارای مکانیسم دورانی نیز هستند.
خرید سروو موتور dc، تفاوت آن با سروو موتور ac
سرو موتورها شامل استاتور و روتور هستند که امکان دارد موتورهای AC به صورت موقتی فعالیت کنند، استاتورها عموما به صورت لحظهای (دوفاز) و دائمی (سه فاز) پیچیده میشوند. به صورت کلی سرو موتورها به دو بخش دستهبندی میشوند که عبارتاند از:
- سرو موتورهای AC
- سرو موتورهای DC
عموما سرو موتورهای AC به سرو موتور هایDC ارجعیت دارند، البته در مواردی استثنا وجود دارد. برای مثال در سیستمهایی با قدرت بالا، سرو موتورهای AC به دلیل بازدهی بیشتر کاربرد دارند.
سروو موتورهای DC
سرو موتورهای DC شامل موتورهای سری، موتورهای سری چاکدار، موتور کنترل موازی و موتور موازی هستند که این واحدها توان خروجی بالایی را دارند.
سروو موتورهای AC
عموما از این نوع سرو موتور در صنعت بیشتر استفاده میگردد زیرا هزینه تعمیرات و نگهداری پایینی را دارند و همچنین برای کاربرانی که قصد دارند کمتر هزینه کنند انتخاب بسیار مناسبی است.
در بالا اشاره شد به کلمه استاتور و روتور در الکترو موتور و سروو موتور ها، در ادامه این دو کلمه را برای شما توضیح میدهیم تا بهتر متوجه شوید:
استاتور و روتور چیست؟
استاتور در واقع یک استوانه تو خالی که از چندین لایه فازی ساخته شده و در موتور الکتریکی ثابت است. روتور درون استاتور می چرخد و همین چرخش باعث تولید انرژی شده و موتور را به حرکت در میاورد. شیارهایی روی ورقه ها وجود دارند و سیم پیچ هایی درون این شیار ها جاسازی می شوند. این سیم پیچ ها به نام کلاف هم شناخته می شوند.
برای خرید اینترنتی سروو موتور به چه مواردی باید دقت کرد؟
- اینرسی بار: بررسی میزان اینرسی در هر اجزا
- سرعت: سرعت چرخشی شفت باتوجه به تعداد دورها
- گشتاوری موثر: محاسبه نیرو اصطحکاک جهت هر عنصر و محاسبه نیروهای خارجی که به گشتاور خارجی شفت منتقل میگردد.
- گشتاور لحظه ای: در نظر داشته باشید میزان گشتاور لحظهای برای هر قسمت از میزان گشتاور لحظهای موتور کمتر باشد.
- توان: حاصل ضرب گشتاور نامی و دور نامی، توان است و سرو موتورهایی که دارای دور نامی کمی هستند از گشتاوری بالاتری برخوردارند.
- قیمت: میزان قیمت موتور سروها بر اساس گشتاور نامی روی موتور اندازه گیری میشود.
- اندازه فیزیکی: مواردی همچون جرم، ضریب بر چرخش شفتها اثر گذار هستند.
- میزان شتاب و اندازه گیری آن
- محیط نگهداری
- اطلاعات منبع تغذیه
علت خراب شدن سروو موتور چیست؟
عموما سرو موتورها بر اثر عوامل مختلفی خراب میشوند که عبارتاند از:
- فرسودگی: به مرور زمان امکان خرابی در دستگاهها وجود دارد و عمر دستگاه را کوتاهتر مینماید.
- فشار بار بیش از حد: عموما بار زیاد و فشار زیاد به موتور سبب خرابی دستگاه میگردد.
- عوامل مکانیکی: فرسودگی یاتاقان، عدم تعادل و هماهنگی شفت و یا شل بودن شفتها امکان دارد یکی از عوامل خرابی موتور سرو باشد.
- افزایش ولتاژ: هنگام استفاده از سرو موتور اگر ولتاژ مدار اصلی بیشتر و یا کمتر باشد به دستگاه آسیب وارد میشود.
- استفاده نامناسب: اگر سرعت دستگاه از حد معمول بیشتر باشد و یا بیشتراز حد استفاده گردد امکان خرابی بیشتر و عمر دستگاه کوتاه خواهد شد.
- نصب نادرست: نصب غیر اصولی و نادرست سبب کشیدگی لولهها و تضعیف پایه دستگاه میشود.
ممنون از اینکه همراه ما بودید شما می توانید خرید سروو موتور را متناسب با نیازتون از فروشگاه راستان کالا با قیمت مناسب انجام دهید.
فروشگاه اینترنتی راستان کالا یکی از فروشگاه های آنلاین ایران است که در زمینه :
فعالیت میکند.
شرکت فنی مهندسی راستان(راستان کالا) مشاوره، آموزش، فروش و اجرا پروژه های اتوماسیون صنعتی و وارد کننده خرید و فروش اینورتر، سروموتور، قطعات cnc و PLC ،HMI در کشور با کادری مجرب بیش از بیست سال تجربه می باشد
با هدف کسب رضایت شما مشتریان عزیز، محصولات خود را بدون واسطه و با بهترین کیفیت و نازلترین قیمت ارائه میدهد. همچنین سیستم مشاوره در خرید به منظور انتخاب بهترین راه حل پروژه های صنعتی و انتخاب بهترین محصول با توجه به نیاز مشتریان، برای شما عزیزان در نظر گرفته است.
برای دیدن جدیدترین محصولات به اینستاگرام ما بپیوندید.